Meny Stäng

Etikett: skivor

Våren är här

Fan va gutt det är nu! Solen visar sig mer och mer, det är varmare och våren är här på riktigt.

Här hemma har vi städat uteplatsen, plockat fram utemöblerna och planterat lite nya buskar och sått blommor i rabatten. Det är så skönt att man äntligen kan sitta ute och dricka kaffet.

Valborg blev det grillpremiär också, vi älskar att grilla och gör det så ofta vi kan.

uteplats-18

Just det, kaffet är klart! Jag måste sluta här, dags för uteplatsen, men först vill jag tipsa om två nya album från två av Sveriges reggaegiganter, Kapten Röd och General Knas.

Kaptenen släppte ett live-album från turnén med Hundralappen den 1 maj och IDAG släppte Generalen sitt nya album ”Reggaestrerad”.

In och lyssna nuuuuuuu! Bless!

nya-reggaereleaser-hundralappen

nya-reggaereleaser-reggaestrerad

 

Fy fan för den jävla julmusiken

Du som följt mig sedan ”SA FUNKAR APA”-tiden vet hur mycket jag hatar den här tiden.

Det är inte bara musiken i sig som gör mig vansinnig utan all jävla hets kring denna gudomliga högtid. Det som gör mig förbannad är att det ska spelas julmusik i varenda offentligt rum. Det är affärer, på gågator, torg, restauranger und so weiter. Jag säger/skriker; LÄGG AV FÖR HELVETE!

Enda julskivan värd namnet.

Det finns fortfarande bara en julskiva som är värd namnet och det är Lars Christmas med Lars Vegas Trio. Reglerna är enkla, den får spelas en gång ”dan före dan” och två gånger på julafton, sedan får det vara nog. Lika enkelt som att torka sig själv i röven!

En ny sak jag kommit till insikt med är att det är värt varenda krona att skaffa Spotify Premium, vid den här tiden blir man annars lätt galen. Det ska smygas in reklam för julmusik i den allra finaste spellistan, smutsar ner är vad det gör och bara förstör den fina stämningen. Det är inte stämningsfullt med julmusik, inte nu, bara på julafton och då endast med Lars Vegas Trio.

Så nu vet ni var jag lägger min veckopeng den här veckan, tack och bock!

Mössa a’la Salem Al Fakir

Blaha, bluhp…vi tar det från början. Historien började när jag fick en mössa på köpet när jag köpte CocaCola för nästan ett år sedan.

Mössan blev liggande men nyligen började jag använda den igen. Den går att bära på många sätt, det är det som gör den speciell.

Jag bär den helst uppvikt och lite på sniskan. Detta har skapat reaktioner på igenkänning hos en artist vid namn Salem Al Fakir. Personligen hade jag ingen som helst tanke på detta när jag började bära mössan på det här viset. Likheter finns visst, det kan jag erkänna, men det betyder väl bara att det är trendigt då anser jag, eller?

Bedöm själva…

Jag tänker i alla fall fortsätta bära mössan som jag vill.

Ska vi då tala om Salem Al Fakir så tycker jag att han är ett geni när det kommer till musik. När hans första skiva kom så höjde alla honom till skyarna för hans kreativitet och genialiska melodikompositioner. När senaste skivan kom sågade många honom för att de tyckte att de tyckte att han hade blivit för ”pretto” och led av hybris. Jag anser att man får ha hybris om man gjort något bra.

Varför ska man inte få vara nöjd när man gjort något bra? Hos de personer som tycker annat handlar det om avundsjuka. Jag brukar också berömma mig själv när jag gjort något bra; ”Satan vad jag lyckades med detta!” och ”Detta blev oförskämt bra!” är uttryck jag använder ofta.

Bara för att du inte kan själv och känner dig misslyckad ska du inte kritisera andras arbete. ”Get a life, för fan!”

Jag gillade Salem Al Fakirs genombrott med ”This is Who I am” och det senaste han gjort med början i Melodifestivalen är också grymt grymt (ja x2, that’s right). Det var jävligt synd att vi inte skickade honom till finalen istället för fiaskotjejen Anna Bergendahl, fan vilken besvikelse.

”Keep on Walking” är en helt genial låt, lyssna och tänk efter, det har jag gjort. Vad jag kom fram till? Ja du, ssch!

”I was aiming for the sky, ended up flat on the ground”.

…hur många gånger har man inte gjort det liksom?

En absolut favorit från Salems senaste platta är ”4 O’clock”. Det får avsluta denna lilla betraktelse.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar