Meny Stäng

Etikett: Smartklocka

Spara pengar på din Apple Watch

Apple Watch kommer i flera olika varianter och kostar allt mellan 4000 till 13000 kr. Det som skiljer sig mest mellan den billigaste och dyraste klockan är färgen (svart, rosa guld, guld, silver) och materialet på boetten (aluminium eller rostfritt stål) samt armbandet. Det finns många olika kombinationer att köpa, men som sagt, det kostar.

Funktionsmässigt skiljer det sig inte mycket mellan modellerna, men en väsentlig sak som jag upptäckte när jag läste lie djupare är att ”sportklockan” är vattentät till skillnad från sina ”finare” syskon och det är mycket värt för mig i alla fall, jag som badar så mycket.

Mitt tips är att du, som jag, köper en lite billigare klocka i en neutral färg och eftersom armbanden är väldigt lätta att byta ut, sedan köper armband för sig. Gör du snabb koll på nätet hittar du massor av snygga och moderiktiga armband. Det finns kopior på originalarmband som fungerar och ser ut precis som de ”äkta”. Jag hittade till exempel ett Milanese magnetarmband som om du köper en klocka med just det armbandet kostar 8000 kr. Jag betalade 100 kr för mitt armband.

apple-watch-leather-ebay

Där du hittar flest modeller av armband är Ebay. Som jag skrev köpte jag ett magnetarmband för 100 kr. Jag har även beställt ett läderarmband, också det för knappt 100 kr.

Så tänk dig för, är du beredd att betala flera tusen kronor för ett armband? Om svaret är nej, gör som jag, surfa in på Ebay och sök efter armband. Det finns inget slut på snygga armband.

apple-watch-milanese-pack

apple-watch-milanese-on-arm-up

apple-watch-milanese-on-arm-side

apple-watch-milanese-desk

 

Apple Watch såhär långt

Nu har jag haft min Apple Watch i några veckor och jag tänkte utvärdera lite. Jag har en klocka av sportversion med aluminiumhölje och vitt sportarmband.

Till att börja med gav den ett lyxigt intryck redan innan jag öppnat förpackningen och det bara fortsatte. Allt strålar hög kvalité, från själva boetten till armbandet (som man dessutom kan byta ut i oändliga varianter).

watch-box

watch-in-box

watch-on-package

watch-under

Klockan styrs från din iPhone och den alldeles egna appen som heter just Watch. Där ställer man in hur urtavlan ska se ut och vilken information som ska visas. Innehållet från mobilen speglas till klockan så du kan läsa det. Du bestämmer även vilka appar som ska visas på klockan, förutsatt att de har stöd för Apple Watch. Även appar som inte har en version för Watch kan du välja att visa notiser från. Samt mycket annat som gör att du kan anpassa din klocka efter just dina behov.

Notiser är en sak för sig. På klockan kan du bland annat se och även läsa e-post, SMS, Instagram och Facebook. E-post och SMS kan du även svara på genom att diktera, alltså tala in, ditt svar som sedan översätts till text. SMS finns det fördefinierade snabbsvar du kan välja. Dessa är i stil med ”Okej”, ”Jag är påväg” och ”Ring mig”. Du kan ändra dessa meddelanden så de passar dig bättre. Andra appar får du bara upp en sammanfattning eller en notis om att något nytt har hänt till exempel Aftonbladet, Swish, Gmail, och Wordfeud.

watch-sms

Du får även notiser om händelser i kalendern och kan lätt överblicka den närmast kommande posterna i kalendern.

Även samtal kan styras från klockan, antingen använder du Siri och säger vem du vill ringa eller kan du bläddra i telefonboken. Det senaste kan vara lite krångligt men går bra om du använder kronan går det ganska smidigt. Om det ringer kan du svara eller neka samtalet direkt från klockan. Vill du ta samtalet med klockan går det för det finns både inbyggd mikrofon och högtalare.

Träning är ganska centralt i klockan. Du kan till exempel ställa in mål för dagen vad gäller kaloriförbränning, träning och hur mycket du står under en dag. I klockan finns pulsmätare, GPS, stegräknare m.m. Använder du träningsappar som exempelvis Runkeeper kan du både använda appen med din iPhone eller bara med klockan. När passet är klart laddas resultatet enkelt upp till Runkeeper och kan visas i iPhone-appen.

watch-runkeeper

Lite annat smått och gått är alarm, timer, tidtagare, bilder, kartor och väder. Det finns hundratals appar att ladda ner som går att använda med Apple Watch. Så oavsett vad du har för behov så kan du få ditt lystmäte med denna fantastiska klocka.

Och vet ni, den är vattentät så jag kan ha den på mig när jag badar!

Några tips på appar:

Runkeeper – håll koll på din träning.

Calculator Pro for Watch – avancerad miniräknare på handleden.

Watchify – kom åt och spela dina Spotify-listor.

Shazam – kolla vilken låt som spelas och upptäck ny musik.

TV.nu – kolla snabbt och smidigt vad som visas på tv.

GeoCaches – Håller du som jag på med Geo Caching kan du använda klockan för att leta cacher helt spontant.

Några specifikationer:

  • Andra generationens Retina oled-skärm med Force Touch, 2× ljusstarkare (1000 cd/m2)
  • Dubbelkärnig processor
  • Inbyggd gps
  • Vattentålig ner till 50 meter (aktiviteter i grunt vatten, som simning i simbassänger, sjöar eller hav)
  • Wi‑Fi (802.11b/g/n 2,4 GHz)
  • Bluetooth 4.0
  • Siri
  • Pulsmätare
  • Accelerometer
  • Litiumjonbatteri (upp till 18 timmar)

watch-upstart-on-arm

watch-face-01

watch-apps-02

watch-watchify

watch-face-aktivitet

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar