Meny Stäng

Etikett: snö

Snö och ost

Idag skulle jag gått till ”jobbet”, precis som igår. Men precis som igår saknades all motivation så jag sov istället.

Bilen, som varit på reparation för bromsarna, blev klar idag så jag tog bussen för att hämta den. Det är fan inte kul att köra bil i all den här snön. Dessutom måste man gräva fram biljäveln för all jävla snö som kommer hela tiden. Jävlar!

  
 
Efter bilhämtningen hämtade jag Jenny och körde henne till terapeuten. Själv jobbade jag lite, redigera film stod på dagens schema.

När Jenny kom hem lagade vi köttfärspaj. Eller vi föresten, det var mest Jenny som lagade som den klippa i köket hon är. Jag rev ost i alla fall, det är jag en jävel på.

  
 

Det är varning för ras

Överallt ”på staun” satt det idag lappar och skyltar med ett gemensamt budskap – det är varning för ras.

Varning för snöras.

Det får mig osökt att tänka på en enda låt. Jag har nynnat på den hela dagen och måste nu få den ur systemet.

Varning för ras.

Du vet vilken det är och vare sig du vill eller inte så kommer den här, det får bli kvällens låt

Gå så försiktigt du kan
Dina ögon kan krossa min värld
som stenar mot glas

”Varning För Ras” – Lars Winnerbäck

Det märkliga med snö i Sverige i december

Det är ett jävla tjat om vädret just nu, alla verkar så förvånade att det snöar.

Jag måste hålla med om att det är förbannat konstigt att det blev vinter i år också. Det är förbannat märkligt att det snöar här i Sverige. Ännu märkligare är att det var vinter förra året också och året innan dess. När jag var liten var det alltid snö på vintern, då var det inte lika konstigt. I år verkar det dock som en allmän minnesförlust spritt sig in i allas huvuden…

”Vinter i Sverige, va fan!”

”Snö i mitten av december, va fan!”

Snö i Sverige i år igen?

N E W S F L A S H!

Landet Sverige ligger på norra halvklotet, längst upp på en kontinent som kallas Europa, alltihop norr om ekvatorn. Sveriges nordligaste punkt ligger på koordinaterna 69°03′36″N 20°32′55″O och den sydligaste 55°20′13″N 13°21′34″O, vilket båda är en bra bit norr ut i jämförelse. Face it! När jorden hamnar på ett avstånd och i en vinkel från solen som vid denna årstid blir det kallt och förmodligen så jävla kallt att den nederbörd som uppstår antagligen är i form av snö. Så har det alltid varit och kommer säkert fortsätta så i några tusen år till.

Så sluta gnälla eller flytta för helvete, jag har tröttnat både på allt tjat om vädret och på vädret i sig. Jag lovar, så snart min ekonomi tillåter så köper jag en hydda på Jamaica där jag kommer spendera vintrarna, ja alltså de månader som vi kallar november, december, januari och februari. Det är nämligen någon gång under dessa månader det är störst sannolikhet att vintern kommer inträffa och där med blir risk för snö. Jag trodde alla visste det men jag ber om ursäkt för detta antagande och lovar att det inte ska hända igen att jag överskattar någons allmänbildning och intelligens.

jag hoppas detta har varit en liten hjälp till förklaring för dig som är läskunnig men trots din ålder blir förvånad av att det snöar i Sverige och att det fortsätter bli vinter varje år. Sorry, please enjoy!

Den som har ytterligare information om varför det blir vinter i Sverige varje år och hur det här med snö fungerar får gärna fylla på med kommentarer eller skicka ett mail så lovar jag att skapa en ”Vinter-sida” här där vi kan samla all information för ovetande.

Dessutom vill jag redan nu slå vad om att om det blir sol och varmt framåt juni-juli nästa år så kommer folk gnälla lika mycket över det. ”Oj, sommar i Sverige och sol så här års”, kommer det låta. Hur mycket är du beredd att satsa?

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar