Meny Stäng

Etikett: sociala medier (sida 1 av 2)

Semesterstängt på sociala

semester-1200x628

Under juli månad ska jag ta semester från utvalda sociala medier. De medier som gäller är Facebook och Instagram. Semestern pågår från 1 juli t o m 30 juli.

Anledningen till semestern är att jag har tröttnat på sociala medier, och då i synnerhet Facebook och Instagram. I sommar ska jag prova att släppa dessa och slappa från hetsen.

Jag kommer dock vara aktiv på Twitter och självklart här på bloggen. Valet grundar sig i att jag helt enkelt tycker Twitter är ett mer chill socialt medie. Jag vill även komma igång med att blogga mer och inte bara lägga ut bilder och händelser ur mitt liv på ”sociala ytliga jävla skämt-media”. Kanske börjar jag följa fler andra bloggar när jag nu har tid över.

Häng med på Twitter; @jespernilsson.se

Bloggen är du ju redan på så jag förutsätter att du hittar hit. Viktigt om du vill hänga med även här är ju att du tittar in regelbundet eftersom jag inte kommer att posta något om nya inlägg på varken Facebook eller Instagram som jag gjort hittills.

Vill du komma i kontakt med mig använd telefon, sms, mail eller mincall.
Vill du ha mitt mobilnummer eller minicallnummer skriv en kommentar med din mail eller ditt eget mobilnummer så fixar vi det. Du kan även använda kontaktformuläret här på bloggen för att kontakta mig eller fråga efter nummer.

Sociala ytliga jävla skämt-media

Varför är sociala medier så jävla ytligt? Det är bara  fluffiga katter, glittriga bakelser och jollrande barn. Så fort man lägger upp något seriöst springer alla och gömmer sig.

De enda som reagerar är de som förstår (ni vet vilka ni är). De andra, som bevisligen är för fega för att stå för vad de tycker och som aldrig upplevt livets svåra mörka sidor, håller käft och vågar inte reagera. För fan, gör någonting! Gilla! Ogilla! Reagera! ”Sparka mig, stånga mig, bara du gör någonting!

Samma sak är det om man vill ställa en seriös fråga. Noll respons får man även om det bara gäller vilka proportioner med jord och sand i trädgårdslandet. Hallå, vad är det för fel med att hjälpa till lite. Då är man tvungen att gå med i massa grupper för att sedan bli spamad av alla andra som behöver hjälp. Ja, jag vet, det där sista går inte ihop, jag tycker självklart att allas frågor är lika viktiga, men det är grupper där okända människor hänger samt massa troll som bara vill provocera och därför vill jag ibland bara fråga mina vänner. Jag trodde länge att vänner på ex. Facebook ska likna vänner som i verkligheten och vänner hjälper varandra.

sociala-ytliga-javla-skamt-media-bl

Nu är inte jag personen som söker uppmärksamhet och bekräftelse så det är inte därför jag lägger upp hur jag mår eller ställer frågor. Däremot uppskattar jag tips, råd och stöd från min omgivning när jag själv inte reder ut saker.

Det skiter du uppenbarligen i så spendera din värdefulla tid på feelgood-bullshit, hundar som tvättar katter och folk som tar på sig peruk och skriker omotiverat på Youtube. Jag har slutat bry mig!

Snart gör jag fan som jag länge sagt; avslutar alla mina internetkonton, slänger min smartphone åt helvete och dammar av min Minicall.

Tack och hej, sociala ytliga jävla skämt-media!

Ny design

Som du kanske märkt så har jag bytt design här på bloggen. Tanken är att den nu ska vara ännu mer mobilvänlig och olika funktioner mer lättillgängliga.

Du hittar till exempel länkar till mina profiler på sociala medier om du klickar på ikonen till höger. Där finns även mina senaste tweets och Instagrambilder. Jag lär säkert hysta in fler roliga saker där så håll ögonen öppna.

I övrigt lite smått och gott här och där, utforska gärna.

Håll till godo!

en-bild-bara-for-att

Facebook kan vara farligt, vågar du ta riskerna?

Det är ju när man läser sånt här som man påminns varför jag inte var med på Facebook på ett tag.

Facebook kan vara farligt

Aftonbladet skriver idag: Facebook-tabbe sprider privata meddelanden

BREAKING NEWS: Jag är med på Facebook (igen)

Häromdagen kunde jag inte hålla mig längre, jag är med på Facebook igen.

Jag är med på Facebook igen.

Det började med att jag registrerade ett blaj-konto bara för att testa och implementera Facebook-funktioner på en webbplats. När jag ändå var registrerad och klar så bytte jag bara namn på kontot och fixade till det så att det var riktigt. Jag menar att jag behöver berika mitt sociala liv. Fuck off, nu kör vi! Vill du bli min vän?

Inbjudningar till Google+

Jag är en av de lyckliga användarna av Google+, som alla vet så har jag inte Facebook. Därför behöver jag lite vänner på Google+.

Jag har 150 stycken inbjudningar till Google+, så vill du bli min vän skriv en kommentar så skickar jag en inbjudan till dig. Det enda villkoret är att du blir min vän på Google+.

Bli min vän på Google+

Skriv en kommentar och ange e-postadressen för ditt Google-konto som e-post så kommer en inbjudan snabbt som en avlöning.

Som han sa; Här kommer varsågut!

Ville bara säga att…

Vet inte varför jag har varit med men nu får det va’ nog.

Dummaste frågan idag: ”Ska du… lämna oss?”

Hmm…

Jag lämnar My_Space_.

Jag har ju sagt att du inte ska tramsa runt på Facebook

Du vet säkert redan att ditt Facebook-konto kan kapas.

Det är bara ytterligare en anledning till att inte tramsa runt på Facebook.

Så lätt kapas ditt Facebook-konto.

Läs hela artikeln.

Jens på KalmarFlyg hör av sig

Jag fick ett mail från Jens Bergzén idag, det var roligt.

Jag upplever det som att Jens kände att han behövde förklara sitt uttalande lite närmare.

Det uttalande som tidningen Östran skrev i lördagens tidning;

Jens Bergzén menar att upplägget ligger lite i tiden, i och med att tekniken nu enkelt möjliggör omröstningar.

Här är Jens mail och förklaring;

Tack för ditt inlägg, tråkigt att du hänger upp dig på vad Östran skriver i en mening. Jag citerades felaktigt, vilket inte är så konstigt. I en intervju som varar i en halvtimme, kan ibland det skrivna inte vara exakt som det yttras.

Hans fråga var, varför på facebook, jag svarade för att tekniken finns där. Min mening är inte att verka modern, min mening är att folk som bor i regionen skall vara med att påverka vårt lilla flygbolag, Kalmarflyg.

MVH

Jens Bergzén
Kalmarflyg

Tack, Jens, nu slipper vi undra om det verkligen var så att du köpte en dator igår eller inte. Som ni också kan läsa så vill lilla KalmarFlyg heller inte vara ett modernt företag. Jag ber om ursäkt om jag fick någon att tro något annat i tidigare inlägg.

Verkligen modernt KalmarFlyg

KalmarFlyg ska låta personer rösta på Facebook om vart bolaget ska flyga på weekendresor.

Det hela kör igång påsk nästa år. Resenärerna får nämligen rösta fram resmålet på Facebook, och sedan rättar sig Kalmarflyg efter resultatet, säger Jens Bergzén, platschef på Kalmarflyg.
– Om man ska hinna åka utomlands på en helg kan man inte lägga för mycket tid på själva resandet. Där ligger vi bra till som kan erbjuda flyg från Kalmar. Den här idén riktar sig till ett upptagningsområde i södra Kalmar län, ett område med tio mils radie från Kalmar.

Det skriver tidningen Östran i gårdagens tidning.

Jens Bergzén menar att upplägget ligger lite i tiden, i och med att tekniken nu enkelt möjliggör omröstningar.

Jag undrar då var fan Jens befunnit sig de senaste tio åren om han upplever omröstningar på nätet som den senaste tekniken. Har han nyligen flyttat hem från Nordpolen eller vad är det frågan om? Omröstningar på nätet har varit fullt möjligt sedan internets barndom. Välkommen in i matchen Bergzén, kul att du också skaffat en dator med internetuppkoppling, verkligen på tiden.

Visst ser han jävligt nöjd ut med sin satsning på Facebook, som säkert alla andra miljontals företag som har funnits på Facebook i flera år säkert också gör.

Du är så fruktansvärt nytänkande Jens Bergzén, verkligen modernt av er KalmarFlyg.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar