Meny Stäng

Etikett: Syskon

Juldagen

sr-bestik-socka

Men juldagen då?, kanske du har undrat. Ska du inte skriva om den? Jo, nu ska jag det.

Jag  fick skjuts av min mor till Stora Rör där Jennys föräldrar bor och där hela familjen firade jul. Där satt vi och pratade, Jenny och jag tog en promenad förbi hamnen, vi åt julmat givetvis, spelade spel, drack kaffe, åt godis, pratade lite till och tittade på tv.

Det var en mysig dag och vi övernattade där. Här kommer självklart lite bilder.

Jenny fyller år

Igår fyllde Jenny år. Min mor och far samt hela hennes familj, förutom Hanna, var här på fika och tårta.

Det blev en trevlig och rolig eftermiddag och alla verkade trivas. Skönt att våra familjer funkar bra ihop, jobbigt vore det annars.

Som sig bör på födelsedagar fick Jenny en massa presenter som hon blev glad för allihop. Av mig fick hon paket i sängen på morgonen. Ett underställ att ha när hon tränar ute i kylan, kanske inget jätteromantiskt men hon behöver det.

På kvällen när alla hade åkt hem åt vi en god middag och tog ett par glas vin. Efter middagen fick Jenny en present till av mig, ett par skor hon önskat sig sedan länge. Hon blev superglad…kul!

jennys-flsd-01

jennys-flsd-02

jennys-flsd-03

jennys-flsd-04

jennys-flsd-05

jennys-flsd-06

jennys-flsd-07

jennys-flsd-09

jennys-flsd-10

jennys-flsd-11

Ny livsstil

Idag sov vi alldeles för länge igen, som vanligt, måste bli ändring på det. Imorgon börjar min nya livsstil.

 • Gå upp kl 8
 • Jobba förmiddagar
 • Promenad varje dag
 • Äta nyttigt och regelbundet
 • Inget godis på vardagar

Plus att jag ska kontakta gymmet och komma igång med den träningen också.

Åter till idag. Runt lunch kom min bror hit, han har aldrig varit i vår nya lägenhet så det var jättekul att han tog sig tid att titta in en stund.

Annars har vi tagit en långpromenad och handlat. Dagens middag blev bakad potatis med ishavsröra.

Ikväll har vi kollat på Maria Wern och lite annat shit på play. Ett tips är ”FC Nörd” på TV4 Play (sänds på Tv 12 på tisdagar). Helt osannolika nördar som knappt inte gjort något mer fysiskt än att skita ut mammas lasagne i hela sitt liv.Självscanning är ett måste! Sjukt smidigt och bekvämt att handla.

Kaffefilter är svårt. Får inte vara för stort och inte för litet. Köpte för litet häromdagen – bra mycket sump i det kaffet.


Jävligt bra klipp på bananer. Köp, köp, köp!

Min cykel är inte bara snygg, den har imponerade lastmöjligheter också.


Var godare att äta än det ser ut. Sorry, matbilder är inte min starka som du som läst bloggen ett tag vet.

Hände mycket

Jag orkar inte skriva om allt som hände idag så du får nöja dig med bilder.

Men kortfattat:

 • Vi åt
 • Mormor kom på besök
 • Jenny kom till mina föräldrar
 • Vi åt
 • Jenny och jag tog en promenad
 • Vi var ute i trädgården och njöt av solen
 • Daniel (min storebror) kom hem som en överraskning
 • Vi åt
 • Jenny och jag tog bussen hem till Kalmar

   
    
    
    
   

Filéa laxen

Det är kul att vara hemma hos min bror igen, att hela familjen är samlad för att fira jul.

Efter drygt tre timmars bilfärd kom vi fram. Sedan dess har det fixats inför morgondagen samt lagats mat som vi åt ikväll.

Det blev lutfisk till middag. Inte någon favorit men det är tradition att äta det dan före dan.

I övrigt har vi umgåtts, pratat, skrattat, fikat och kollat på tv.

Jag är nervös inför morgondagen då fem helt okända människor ska komma hit och fira julafton. Det är min broders flickväns mamma med sambo samt tre syskon. En prövning för min sociala fobi. Hur det går får du veta imorgon.

Nu ska jag sova i mitt lilla rum jag blivit tilldelad. Gnatt!

  
    
 

En najs lördag

Det blev en trevlig och mysig lördag också. Jenny och jag åkte från the psyke och hem. Jennys syster Hanna skulle komma så Jenny, smidig som hon är i köket, svängde ihop en äppelpaj på ”måfå” och jag vispade faktiskt sån där vaniljvisp. Pajen blev riktigt god så vi slevade i oss hela tiden, satt och pratade en långstund om ditt och datt innan Hanna åkte hem.

hanna-och-jenny

Det var som sagt riktigt trevligt och jag tänkte nästan inte på att jag var inlagd en enda gång utan det kändes som vilken dag som helst. 5 av 5 teflonpannor för det.

5 av 5 teflonpannor

Här är den uppätna pajen…eller det som är kvar är inte uppätet men blev en minut senare. Jag lovar att den var mycket godare än vad den ser ut.

appelpajen

Sedan blev jag själv hemma och det var inte lika roligt, men jag bet ihop och fixade lite hemma. Jag skruvade ihop borden vi fick av Angelica till exempel, så nu är det mer som ett bord. Det är alltså två lackbord som är ihopsatta och benen placerade lite crazy huller om buller. Schhhnygt!

Två lackbord som ett

En sak till, jag skrev ju om melonkärnorna som vi planterade på skoj ute på uteplatsen. De har växt och blivit ganska stora plantor nu, de blommar till och med. Som sagt är det svårt att säga om det kommer hända något mer innan det blir för kallt. Jag menar blir det någon melon eller inte. Skulle det inte hända får vi prova att ta in dem i höst och hoppas att de växer vidare.

melonplantorna

Jo, en andra sak. Jag har ett par bcr-ringar som är ganska feta, vet inte om de kan va 5 mm eller nånting. Grejen är att de alltid har varit så satans svåra att få dit kulan på, jag har varit tvungen att nästan trycka sönder benen i fingrarna. På skoj idag så provade jag att få dit en kula och det gick förvånansvärt lätt. Så jag tog fram båda och försökte få dem på plats i tunnlarna och ”klick-klick” så satt de där, förbannat najs det också! Jag tycker det är snyggt, du kanske tycker något annat men det skiter jag i. Det är så kul att ha ett projekt på gång i örat med det nya hålet. Är så otålig men ska vänta fyra veckor innan jag börjar töja. Wihiii, ska bli så kul!

vansterorat

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar