Meny Stäng

Etikett: träning (sida 1 av 4)

Var inte så jävla öppen!

Det dummaste man kan göra är att berätta för alla vilka planer man har gällande träning, ja andra saker också förstås. Jag bloggade ju om det vilket var jättedumt för då fick även personer som jag inte ens pratar med på daglig basis reda på allt.

Om det skiter sig som det gjort för mig vet ju alla du känner om det och kan ställa frågor och även ifrågasätta och då får du skämmas (red. jag skäms).

Jag hade en planering som jag till och med sa/skrev var helig, inget skulle få komma i vägen. Det höll ju i sig i ungefär två veckor men nu är det två veckor sedan jag var på gymmet.

Vilken jävla sopa, tänker du, och ja, jag erkänner att det är sopigt. Men nu har jag andra planer och om de kommer du inte få veta, så det så.

screw-all-plans

jesper-ar-en-tjockis

Vardagsmotion

Igår hoppade jag av en hållplats tidigare när jag åkte från jobbet för att få en liten extra promenad.

Idag hoppade jag av fem hållplatser tidigare för att få en ännu längre promenad. Det blev 2,5 kilometer.

Det känns bra med träningen nu. Ska fan se till att hålla i det nu så det ger resultat.


Träning och sånt

Jag måste få ordning på min träning och det är nu. Jag behöver komma i bättre form för att orka mer och bli starkare. Dessutom lider jag av övervikt så jag behöver gå ner en hel del.


”Men du är ju inte tjock”, säger de flesta.

”Eh, JO!”, svarar jag.

Du har inte sett mig själv i spegeln och du vet inte hur mycket jag väger, så TYST!

I alla fall, jag fick ett tips om att sätta fasta dagar och tider när jag ska träna och de tiderna är heliga, inget får komma i mellan. Nu fungerar inte verkligheten alltid som man vill så ibland kanske jag får rucka på klockslaget, men annars; stenhårt.

Så jag har satt upp dagar och tider när jag ska göra vad och det tänker jag följa. Till en början är jag ganska snäll mot mig själv men jag har tänkt att trappa upp efter hand och lägga in fler gympass och ta längre promenader.

Jaha, du är nyfiken på hur schemat ser ut. Varsågod…

  • Mån: Promenad* 14:30
  • Tis: Gym 15:00
  • Ons: Promenad* 14:30
  • Tor: Promenad* 14:30
  • Fre: Gym 15:00
  • Lör: Vila
  • Sön: Promenad* 13:30

(* minst 30 min)

Tillbaka på gymmet i nya byxor

Det har varit lite SI OCH SÅ med träningen senaste tiden. Har nog varit på gymmet en gång på en månad.

Men idag tog jag mig i kragen och bar bort mig till Malkars. Jag köpte ju nya träningsbyxor för ett tag sedan så jag måste ju använda dem. Känner mig trendig faktiskt i byxor av senaste modell och ett par bluetooth-hörlurar.

Jag körde armar, bröst, mage och rygg idag. På torsdag har jag planerat att ta mig iväg igen och då blir det ben, mage, rygg och axlar. Har någon synpunkter på mitt upplägg får du gärna komma med tips.

traningsbyxor

Liksom utebliven träning saknar jag även bilen, parkeringsplatsen ekar tom. Det går visserligen bra att åka buss, cykla eller gå till de flesta ställena jag brukar befinna mig på. Ska man längre eller handla större grejer blir det däremot jobbigt. Att lasta en tio kilos säck med kattmat + tio liter kattsand på cykeln är inte det lättaste. Då ska vi inte tala om att forsla med en Ikea-byrå eller en bokhylla på bussen – ganska knepigt. Vi sparar dock pengar för att framåt våren/sommaren kunna köpa en ny bil…eller bättre begagnad, gärna bättre än den förra.

Nähepp, hörru, nu ska jag hoppa ner i badet!

tom-parkering

skumbad

 

Det var en gång, 6 oktober 2016

Igår var Jenny och jag på stan. Vi letade jackor. Någon mellan jacka för väder där det varken är kallt eller varmt, mitt emellan någonstans. Vi kollade på second hand först och Jenny hittade en kappa till ett bra pris, jättefin kappa, säkert värd mycket mer. Jag hittade dock inget utan satsade mina kort på ”en vanlig affär”. Där hittade jag en som var nedsatt 30%  i pris. Det var bra tänkte jag och gick till kassan. Chockerande när den då visade sig kosta bara en fjärdedel av ordinariepris. KÖPT!, skrek jag och betalade glatt.

När vi var klara i alla butiker gick vi och tog en fika på Barista. Galna som vi är så satte vi oss ute och drack våra varma drycker (och en cheesecake…som jag åt…mest…).

Senare trotsade vi vädret och gav oss ut och sprang. Det var helvete vad svårt det var att springa i den vinden. I motvind kändes det som att man stod still och sprang i luften, jobbigt som fan så vi fick gå små sträckor mot slutet. Vi klarade ändå drygt 3 km. Bra jobbat!

dagen-161007

3,5 km, 00:17:20

Idag sprang vi igen. Nu har vi kommit upp i den nivå så vi springer konstant under en viss tid, just nu 25 min.

Idag var vi dock inte riktigt i form så vi sprang en 3,5 km-runda och vi gjorde det på 17 min och 20 sek. Ingen supertid med det känns bra för mig från att för fyra månader sedan inte kunde springa 400 m utan att kollapsa i andnöd.

Resan fortsätter och jag är stolt!

Mins löparskor från Puma

Vi sprang 3,5 km på 00:17:20

Träning och sushi

Idag har Jenny och jag tränat. Sprungit.

Ikväll har Jenny och jag ätit sushi. Gott.

Mina träningsskorSushi, nr 3, 10 bitar

Effektiv

Igår var jag gräsänkling och då gällde det att fylla tiden.

Jag var uppe redan 07.30 sedan var det fullt ös. Jag diskade, dammsög hela lägenheten, gick ut med sopor, jobbade, var på gymmet och tränade och tog sedan ett bad och gjorde mig själv ren. Sedan firade jag mig själv med en pizza.

På eftermiddagen kom lite regn som smyckade växterna vid uteplatsen.

Bra dag – check!

Jesper på gymmet  
Jespers favoritpizza Cleopatra  Regndroppe på grönt blad 

Hyfsad tid

Idag var vi i alla fall uppe i hyfsad tid, 8.40. Så vi tog det lugnt i ett par timmar, låter slappt, innan jag åkte iväg för att jobba. Blev inte så mycket jobb men jag fick ”det sociala” i alla fall, som de säger. Det är faktiskt nog så viktigt. Gick tidigare än de andra så jag fick åka buss tråkigt nog.

Vad fan vi gjorde sen får du fråga någon annan. Jo, vi lagade mat*, drack kaffe och  kollade på ”Lyxfällan” samt ”Supersize vs Super skinny”. Sedan bar det av till gymmet för min del och Jenny stack till Actic för att köra ett gruppträningspass.

Har haft sån jävla träningsvärk efter i måndags idag så jag var inte säker på om jag skulle klara det. Men med lite lägre vikter så gick det fint. Det är så jävla skönt att träna när jag väl kommer till gymmet och känslan efteråt, av nöjdhet och  trötthet, är värd så jävla mycket både  fysiskt och mentalt. Idag hade jag dessutom ”Far och Son” i öronen för att peppa upp mig. Har du inte lyssnat på dem och gillar hiphop kan jag rekommendera. Du får dock inte vara känslig för texterna är jävligt kontroversiella.

Eftersom träningen var så sent så blev det bara en skål flingor med mjölk, kvällens avsnitt ”Halv åtta hos mig” och sedan bums i säng för vi var så jävla trötta både Jenny och jag.

* Till middag idag käkade vi blomkålsmos och korv. Blomkålsmos är ett bra alternativ till potatismos om du vill äta lite nyttigare och kolhydratsnålare. Du gör på samma sätt fast med lite mindre vätska. Gott!  

    

35

Jaha, idag har jag fyllt år då. Ville inte ha någon storslagen dag men jag blev väckt av en sjungande Jenny som kom in med ett par presenter redan på morgonen. Det var ett par jättefina kaffekoppar som jag kollat på men inte köpt.

Sedan blev det en lugn dag. Jag bad om jobb men fick lite ”ledigt” kan man säga och det var bara skönt.

Vi hann med att rensa rabatten och mäta upp vårt lilla trädgårdsland. Efter lunch cyklade jag till min terapeut bara för att få veta att vi avbokat tiden. Men vi satt ändå ner en kort stund och ventilerade det mest aktuella. När jag kollade posten låg där, förutom räkningar, tre stycken grattiskort, varav två innehöll pengar.

Framåt kvällen tränade både Jenny och jag, mitt första besök på gymmet på drygt två år (oj vilken träningsvärk jag lär ha imorgon). Det är ju konstigt att man alltid tror att man är lika stark som när man tränade senast.

När vi kom hem och hade duschat var det dags för lite mer firande. Jenny hade gjort en riktigt smarrig kladdkaka och sedan fick jag två paket till. Ett par svarta assköna haremsbyxor och en runda på uteserveringarna. Det roliga var att det var saker jag ville ha men inte kom på att önska mig.

Som om det inte var nog så blev det bonusmiddag. Jag har varit sugen på hamburgare ett tag och eftersom det är kutym att man får äta det man vill på sin födelsedag så det blev en tur till Max helt enkelt.
  

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar