Meny Stäng

Etikett: Uteplats

Sushi och tomater

Igår lyxade Jenny och jag till det med sushi. Jag tog som vanligt en ”nummer 3 med tio bitar” som består av lax, räkor och rullar.

Idag jobbade jag näst sista dagen innan semestern. Min hjärna har redan slagit av och gått in i semester mode. Jag är så jävla trött efter bara ett par timmar och när jag kommer hem vill jag bara slänga mig på soffan och bara ligga där görandes ingenting.

När jag kom hem idag hade Jenny redan lagat mat. En smarrig köttfärspaj hade hon slängt ihop – jättegott!

Efter maten planterade jag en pelargon som vi fick av mina föräldrar när de var här på fika igår. Sedan gjorde jag en liten installation med en stenväxt och flinta som jag importerat från den skånska myllan. Blev riktigt nice om jag får säga det själv.

Tomaterna har börjat komma också.

Tro inte att det är färdigt där

Dagens uppdrag var att hitta några fina balkonglådor att hänga på nya väggen. I den andra butiken vi besökte hittade vi ett par riktigt snygga lådor. Vilken butik det var tänker jag inte skriva, för nu har jag gjort så mycket reklam för vissa butiker att jag borde varit miljonär för länge sen.

Vi köpte även några växtliknande tingestar att trycka ner i lådorna och det blev fint.

Till detta skruvade vi upp ett par sjyssta ljuslyktor. Men tro inte att det är färdigt där, nänä. Fortsättning följer…

Balkonglådor på vägg

Hängande ljuslyktor på utevägg

Ja, och apropå uteplats och växter så skördade vi lite sallad från vårt lilla trädgårdsland att ha till tacosen ikväll. Hemodlat är alltid godast.

Hemodlad sallad

Uteväggen, del 2

Idag gick vi upp tidigt (för att vara oss) då målet med dagen var att få upp uteväggen.

Vi mätte och sågade och mätte och sågade. Sen mätte vi lite till och lite till. Till slut fick vi upp de båda reglarna som väggen skulle fästas i. Egentligen en amatörmässig uppfästnig men eftersom vi (tror vi) inte fick borra i metallstolparna fick det bli en enkel lösning.

När vi kom till momentet att skruva upp själva väggmodulerna hittade jag inte skruvdragaren och eftersom det är så segt att skruva i tryckt virke ville jag inte skruva förhand. Sååå vi sökte upp en billig skruvdragare på Netonnet som jag trodde skulle funka, men när vi kom hem så var den för svag. Då åkte vi och lämnade tillbaka den stackarn och köpte en annan med mer power. Det gick bättre och ett tu tre så satt väggen där. Så jävla skönt och så jävla snygg.

Jag blir fan imponerad av mina egna skills ibland.

Uteväggen, del 1

Vi har snackat om att sätta upp en vägg på uteplatsen mellan närmsta grannen och oss sedan vi flyttade in. Skönt att ha lite privacy och mer ”ombonat”.

Med födelsedagspengar sparade och en skiss i mitt huvud gjorde vi idag slag i saken och köpte grejer. Vi var på Bauhaus och letade efter allt i drygt en timma. Shit vilken dålig service de har på Bauhaus. All personal verkar göra allt för att slippa hjälpa till. De säger de är upptagna och bara försvinner, de springer runt med papper och undviker ögonkontakt och annat för att verka som de har viktigare saker för sig. Skit i det nu, vi hittade det vi behövde helt på egen hand. Så vi lånade ett släp, som vi inte visste om grejerna fick plats i förrän vi bar ut dem till släpet. Det gick bra och vi kunde köra hem allt.


Väl hemma när vi var påväg att inleda arbetet kom vi på att vi glömt köpa själva upphängningen. Vi åkte tillbaka till Bajshaus men de hade bara 100-pack och vi behövde bara sex stycken. SUCK! Så vi fick åka till Clas Ohlson och där hade de 10-pack i alla fall. Nu var allting klart för montering men klockan hade hunnit bli mycket och Jenny skulle på träning och sen regnade det så vi får vänta till imorgon.

Äntligen är det dock på gång och det ska bli så skönt när det är klart. Då blir det ännu mysigare på uteplatsen än vad det redan är. Hoppas bara min skiss i huvudet fungerar.

Senaste tiden

Tänkte summera lite vad som hänt senaste tiden så här kommer en kort resumé.

Häromdagen besökte jag vad som kanske möjligtvis eventuellt kommer bli min nya arbetsplats. Det var kul att se hur det ser ut och hur de har det. Om du undrar vad som finns i alla lådor så är det tv-skärmar som ska visa reklam, mer än så tänker jag inte avslöja.

Nya jobbet kanske

Jag håller på att gräva upp några fula vinbärsbuskar som finns i ”våran” rabatt vid uteplatsen. Tanken är att göra plats åt fina blommor och någon eller några nya roligare buskar.

Rabattprojektet

Mitt måleri har satt lite fart. Jag håller just nu på att avsluta alla tavlor som jag påbörjat men som sedan bara stått och samlat damm. Ett kanske inte så kul projekt eftersom jag har massa nya idéer som jag vill påbörja men ändå kul att få tavlor färdiga som jag jobbat med ett tag…eller som stått för länge kanske.

En av tavlorna som är på gång

Att jag töjt mina hål i öronen har säkert många lagt märke till men det är faktiskt ingen som sagt någonting till mig om dem. Om det beror på att folk tycker det är fult eller inte låter jag vara osagt men som vanligt så säger jag; ”Det retar alltid någon” och då är jag nöjd.

Röjning och nytt hål

Inte roligt

Livet är inte så roligt just nu. Jag är inlagd på psyket. En rolig sak som jag lovade visa er är den fina ampeln jag snodde ihop för ett tag sedan men som jag sedan glömt bort. Egentligen är den inte heller särskilt rolig eller intressant, men jag lovade ju…

Ampeln på uteplatsen

För Jenny har tagit studenten…

Förra veckan var studentvecka och det drabbade även mig…eller jag fick också ta del av det roliga, rättare sagt. Jenny tog studenten och under veckan var det både vinkvällar och utgång tills då fredagen kom och det var dags för utspring.

Hennes familj kom i god tid innan så vi kunde få bra platser framför skolan (eller bakom som det var, där utsprånget ägde rum). Vi stod och väntade i en och en halv timme tror jag, men det var det värt för vi fick första parkett och kunde se vår lilla student springa ut med sin klass, skrikandes och dansandes. Skoj! Oj vad stolt jag var. Sen åkte de flak och lite sånt som man gör nuförtiden och  drack, dansade och skrek lite till. Efter det blev det tårta och kaffe, med Jennys familj, hemma hos oss på vår fina uteplats som jag hade pyntat så fint dagen till ära.

Kvällen bestod i besök på ett antal studentbjudningar = gratis mat. Tills kvällen kom och då blev det förfest i våran lägenhet, det var ett jävla hålligång…eller? Sedan den obligatoriska utgången som blev riktigt kul. Shit, jag dansade till och med, så kul var det!

I lördags hade Jenny studentbjudning hemma hos sina föräldrar. Jag fick bland annat träffa farmor för första gången vilket var intressant efter historierna jag fått berättat för mig, det var inte så farligt, jag tycker hon är snäll Jennys farmor. Självklart var det annan släkt och vänner där, några som jag träffat tidigare och några nya ansikten. Det var en jättebra dag och alla verkade trivas och ha roligt, jag trivdes också och hade roligt.

Men nu är man bra jävla trött efter all stress och allt fixande och trixande, så med risk för att låta gammal så konstaterar jag att; nu blir det lugnt ett tag framöver.

Jennys student - utspringet

Jennys student - Uteplatsen

Jennys student - Amandas studentbjudning. Jenny och Amanda

Jennys student- Förfesten

Jennys student - studentbjudningen Jenny, farmor och Hanna

Jennys student - studentbjudningen bordet

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar