Meny Stäng

Etikett: väder

Det var en gång, 6 oktober 2016

Igår var Jenny och jag på stan. Vi letade jackor. Någon mellan jacka för väder där det varken är kallt eller varmt, mitt emellan någonstans. Vi kollade på second hand först och Jenny hittade en kappa till ett bra pris, jättefin kappa, säkert värd mycket mer. Jag hittade dock inget utan satsade mina kort på ”en vanlig affär”. Där hittade jag en som var nedsatt 30%  i pris. Det var bra tänkte jag och gick till kassan. Chockerande när den då visade sig kosta bara en fjärdedel av ordinariepris. KÖPT!, skrek jag och betalade glatt.

När vi var klara i alla butiker gick vi och tog en fika på Barista. Galna som vi är så satte vi oss ute och drack våra varma drycker (och en cheesecake…som jag åt…mest…).

Senare trotsade vi vädret och gav oss ut och sprang. Det var helvete vad svårt det var att springa i den vinden. I motvind kändes det som att man stod still och sprang i luften, jobbigt som fan så vi fick gå små sträckor mot slutet. Vi klarade ändå drygt 3 km. Bra jobbat!

dagen-161007

Igår var en fin dag

Igår hade vi bestämt med mina föräldrar att göra en utflykt till våran sjöbod på östra Öland. Mamma hade fixat värsta festmaten; rökt lax, nypotatis, sallad, olika såser och bröd. Vi åt, pratade och njöt av solen och den fina miljön. Det är verkligen vackert där nere vid boden med stranden, naturen och en del spännande fåglar.

Vi var där i flera timmar och just solen tog ut sin rätt. Även om det blåste och kändes svalt så tog solen. Jag brände mig lite i ansiktet men Jenny blev ganska bra bränd på ansikte, hals och axlar. Man får inte luras av väder och vind.

Sammanfattningsvis en härlig och fin dag.

160622-01 160622-02 160622-03 160622-04 160622-05 160622-06 160622-07 160622-08 160622-09

Uppe med tuppen

Idag vaknade jag fan tidigt. Redan klockan sju vaknade jag och var pigg för omväxlings skull. Redan 7.40 cyklade jag till Coop på Giraffen för att hämta ett paket.

När jag kommit hem och med Jenny fortfarande snarkandes i sovrummet så jobbade jag lite. Runt tiotiden tog sig Jenny upp ur sängen så jag slapp vara ensam.

Tack vare det fina vädret har vi kunnat vara ute mycket idag. Vi har suttit på uteplatsen och druckit kaffe oxh lapat sol.

Det blev även en tur till till Giraffen. Jag behövde hämta ut mina droger och Jenny behövde lite smink. Satan vad dyrt smink är. Man tänker inte på det men när man väl kollar priserna så är det chockerande.

Något annat som också är jävligt dyrt är kattmat och kattsand. Ett tips till er med katt är dock att kolla in Ever Clean. De har kampanj nu och 10 kg sand, som annars kostar 249 kr, kostar nu bara 139 kr.

Senare på eftermiddagen tog vi en promenad på stan och köpte årets första glass. Den avnjöt vi i solen vid Systraströmmen mittemot biblioteke.

Och som jag skrev i förra inlägget så grillade vi till det lite med ”helg mitt i veckan”-attityd.

  
    
    
    
    
 

Solen skiner ute

Vad gör Jesper då?

20110421-044307.jpg

Vilken värme

Jag funderade på vilken jacka jag skulle ta. Nu undrar jag om jag behöver någon jacka alls.

20110418-090432.jpg

Det märkliga med snö i Sverige i december

Det är ett jävla tjat om vädret just nu, alla verkar så förvånade att det snöar.

Jag måste hålla med om att det är förbannat konstigt att det blev vinter i år också. Det är förbannat märkligt att det snöar här i Sverige. Ännu märkligare är att det var vinter förra året också och året innan dess. När jag var liten var det alltid snö på vintern, då var det inte lika konstigt. I år verkar det dock som en allmän minnesförlust spritt sig in i allas huvuden…

”Vinter i Sverige, va fan!”

”Snö i mitten av december, va fan!”

Snö i Sverige i år igen?

N E W S F L A S H!

Landet Sverige ligger på norra halvklotet, längst upp på en kontinent som kallas Europa, alltihop norr om ekvatorn. Sveriges nordligaste punkt ligger på koordinaterna 69°03′36″N 20°32′55″O och den sydligaste 55°20′13″N 13°21′34″O, vilket båda är en bra bit norr ut i jämförelse. Face it! När jorden hamnar på ett avstånd och i en vinkel från solen som vid denna årstid blir det kallt och förmodligen så jävla kallt att den nederbörd som uppstår antagligen är i form av snö. Så har det alltid varit och kommer säkert fortsätta så i några tusen år till.

Så sluta gnälla eller flytta för helvete, jag har tröttnat både på allt tjat om vädret och på vädret i sig. Jag lovar, så snart min ekonomi tillåter så köper jag en hydda på Jamaica där jag kommer spendera vintrarna, ja alltså de månader som vi kallar november, december, januari och februari. Det är nämligen någon gång under dessa månader det är störst sannolikhet att vintern kommer inträffa och där med blir risk för snö. Jag trodde alla visste det men jag ber om ursäkt för detta antagande och lovar att det inte ska hända igen att jag överskattar någons allmänbildning och intelligens.

jag hoppas detta har varit en liten hjälp till förklaring för dig som är läskunnig men trots din ålder blir förvånad av att det snöar i Sverige och att det fortsätter bli vinter varje år. Sorry, please enjoy!

Den som har ytterligare information om varför det blir vinter i Sverige varje år och hur det här med snö fungerar får gärna fylla på med kommentarer eller skicka ett mail så lovar jag att skapa en ”Vinter-sida” här där vi kan samla all information för ovetande.

Dessutom vill jag redan nu slå vad om att om det blir sol och varmt framåt juni-juli nästa år så kommer folk gnälla lika mycket över det. ”Oj, sommar i Sverige och sol så här års”, kommer det låta. Hur mycket är du beredd att satsa?

Fan vad det regnar i Kalmar

Det regnar som satan i Kalmar just nu och det har regnat i två raka dagar nu.

Jag är så satans trött på regnet, är det så här semester ska vara? VA? Tror inte det, snart drar jag bara…


…jag bara drar, vart som helst.

Handla hos Handlar’n på hörnet

Hej, kära läsare! Jag var och handlade för en stund sedan, kära läsare, hos Handlar’n på hörnet på Bremerlyckan (Kalmar). Jag har handlat där förut, ganska ofta faktiskt, kära läsare.

På senaste tiden har Handlar’n själv (den lille asiatiska mannen) blivit mer pratglad tycker jag. Det är ett asiatiskt par som driver butiken och det jobbar bara asiater där. Vad nu detta har med trevlighet att göra vet jag inte, kära läsare.

Jag kan dock rekommendera ett besök i den lilla butiken, de har bland annat ett mycket stort utbud av nudlar. Öppettiderna är bra också; Alla dagar 9-21.

Det är i alla fall ett säkert kort om du känner för att prata lite väder. Idag tyckte han (den lille asiatiska mannen) till exempel att det kändes som att det kunde bli regn, se där ja, vi får väl se. Jag funderar på om han har gått någon kurs för att bli lite mer social där han fått tipset att väder är alltid ett bra samtalsämne. Kan nog vara så, men trevlig är han, det lovar jag er, kära läsare.

Jag försöker undvika att prata väder i så stor utsträckning som möjligt, det är ett tecken på att man inte har något vettigt att säga men blir obekväm med tystnad. Håll käften istället om du inte har något vettigt att säga. Man ska inte vara rädd för lite tystnad, kära läsare, tystnad kan oftast säga mer än tomt prat.

Tänk på det, kära läsare!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar