Meny Stäng

Etikett: vinter

Juldagen

sr-bestik-socka

Men juldagen då?, kanske du har undrat. Ska du inte skriva om den? Jo, nu ska jag det.

Jag  fick skjuts av min mor till Stora Rör där Jennys föräldrar bor och där hela familjen firade jul. Där satt vi och pratade, Jenny och jag tog en promenad förbi hamnen, vi åt julmat givetvis, spelade spel, drack kaffe, åt godis, pratade lite till och tittade på tv.

Det var en mysig dag och vi övernattade där. Här kommer självklart lite bilder.

Snö och ost

Idag skulle jag gått till ”jobbet”, precis som igår. Men precis som igår saknades all motivation så jag sov istället.

Bilen, som varit på reparation för bromsarna, blev klar idag så jag tog bussen för att hämta den. Det är fan inte kul att köra bil i all den här snön. Dessutom måste man gräva fram biljäveln för all jävla snö som kommer hela tiden. Jävlar!

  
 
Efter bilhämtningen hämtade jag Jenny och körde henne till terapeuten. Själv jobbade jag lite, redigera film stod på dagens schema.

När Jenny kom hem lagade vi köttfärspaj. Eller vi föresten, det var mest Jenny som lagade som den klippa i köket hon är. Jag rev ost i alla fall, det är jag en jävel på.

  
 

Kalmars jävla isgator (video)

Här kommer en sammanfattning av mitt utbrott på Kalmars jävla isgator. Vill du se hela kolla på ”vloggen” från idag.

inte alls förbannad

Synpunkter och tankar kring väglaget i Kalmar och hur det är att promenera i Kalmar just nu mottages gärna. Sätt igång diskussionen!

Det märkliga med snö i Sverige i december

Det är ett jävla tjat om vädret just nu, alla verkar så förvånade att det snöar.

Jag måste hålla med om att det är förbannat konstigt att det blev vinter i år också. Det är förbannat märkligt att det snöar här i Sverige. Ännu märkligare är att det var vinter förra året också och året innan dess. När jag var liten var det alltid snö på vintern, då var det inte lika konstigt. I år verkar det dock som en allmän minnesförlust spritt sig in i allas huvuden…

”Vinter i Sverige, va fan!”

”Snö i mitten av december, va fan!”

Snö i Sverige i år igen?

N E W S F L A S H!

Landet Sverige ligger på norra halvklotet, längst upp på en kontinent som kallas Europa, alltihop norr om ekvatorn. Sveriges nordligaste punkt ligger på koordinaterna 69°03′36″N 20°32′55″O och den sydligaste 55°20′13″N 13°21′34″O, vilket båda är en bra bit norr ut i jämförelse. Face it! När jorden hamnar på ett avstånd och i en vinkel från solen som vid denna årstid blir det kallt och förmodligen så jävla kallt att den nederbörd som uppstår antagligen är i form av snö. Så har det alltid varit och kommer säkert fortsätta så i några tusen år till.

Så sluta gnälla eller flytta för helvete, jag har tröttnat både på allt tjat om vädret och på vädret i sig. Jag lovar, så snart min ekonomi tillåter så köper jag en hydda på Jamaica där jag kommer spendera vintrarna, ja alltså de månader som vi kallar november, december, januari och februari. Det är nämligen någon gång under dessa månader det är störst sannolikhet att vintern kommer inträffa och där med blir risk för snö. Jag trodde alla visste det men jag ber om ursäkt för detta antagande och lovar att det inte ska hända igen att jag överskattar någons allmänbildning och intelligens.

jag hoppas detta har varit en liten hjälp till förklaring för dig som är läskunnig men trots din ålder blir förvånad av att det snöar i Sverige och att det fortsätter bli vinter varje år. Sorry, please enjoy!

Den som har ytterligare information om varför det blir vinter i Sverige varje år och hur det här med snö fungerar får gärna fylla på med kommentarer eller skicka ett mail så lovar jag att skapa en ”Vinter-sida” här där vi kan samla all information för ovetande.

Dessutom vill jag redan nu slå vad om att om det blir sol och varmt framåt juni-juli nästa år så kommer folk gnälla lika mycket över det. ”Oj, sommar i Sverige och sol så här års”, kommer det låta. Hur mycket är du beredd att satsa?

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar