Meny Stäng

Etikett: Webbdesign

Mellan två jobb

Jaha, då är man mellan två jobb. Tisdag den 4 september fick jag beskedet att jag är avskedad.

Jag är egentligen inte ledsen, jo för att inte ha något jobb, men ärligt talat inte för att jag fick lämna just detta företag. Ärligt talat så mådde jag dåligt av hela den ostrukturerade grejen. Jaja, nog om det. Det är historia nu och jag blickar framåt.

Jag söker aktivt jobb men det är svårt att hitta inom min bransch känns det som (det är i och för sig svårt i alla branscher men…). Jag vill jobba med grafisk formgivning i första hand, men eftersom jag har gedigen erfarenhet av webbproduktion så kan jag tänka mig att kombinera dessa två områden, som jag gjort tidigare.

Råkar du, mot alla odds, driva just ett sådant företag där min kompetens behövs får  du gärna höra av dig. Det kan handla om en reklamfirma, mediebyrå eller kanske en tidning.
Eller vet du om ett jobb som stämmer in på ovanstående får du gärna komma med tips.

”Framåt mot nya utmaningar”, som det så klyschigt heter. ”Alltid framåt och uppåt!”

Min portfolio

För er som missat min portfolio på nätet kommer här en chans till. Få reda på vem jag är, vad jag kan och titta på mina tidigare alster. Jag jobbar som grafisk formgivare, webbproducent, fotograf och SEO-tekniker.

Jesper Nilsson Portfolio Grafisk formgivare och webbproducent Kalmar

Jag har många års erfarenhet i branscherna reklam, webbproduktion och SEO.

Tilläggas kan att jag gärna tar emot uppdrag, stora som små.

Kolla in min portfolio på jespernilsson.se

Portfolio

Jaha, då har jag väl slängt upp en portfolio då. Alltid lite nervöst att visa upp sina jobb, men det måste göras nån gång. Kanske är det någon vettig människa där ute som inser hur jävla grym jag är och kanske ger mig ett jobb…eller praktik…eller ett projekt i alla fall.

Du hittar webbplatsen, portfolion eller vad du nu vill kalla det på jespernilsson.se.

Min portfolio

SVT.se’s nya responsiva design

SVT har presenterat en ny design av deras webbplats. Den nya designen är responsiv och anpassar sig beroende av enhet och skärmupplösning.

SVT's nya responsiva design

Jag ska ge en kort kommentar om redesignen av svt.se, den är jävligt bra tycker jag. Den anpassar sig skönt beroende på hur du besöker den. Det vill säga via smartphone, surfplatta eller via en stationär jävla dator.

Jag ger den nya designen fem av fem brinnande facklor. Bra jobbat SVT!

Ny webbplats producerad av mig Black Diamond Tattoo & Art

Häromdagen blev den klar, tatueringssajten, Black Diamond Tattoo & Art’s nya webbplats.

Jens önskan var en mörk, ond och mordbid design. Jag slog huvudet på spiken och han blev överväldigad.

Jag är mycket stolt att presentera tatueraren Jens Olsson’s nya webbplats www.blackdiamondtattoo.se.

www.blackdiamond.se

På webbplatsen kan ni förutom att läsa om tatueraren titta på bilder i galleriet som visar vad killen går för. Får jag säga det själv så tycker jag att han är Kalmars bästa tatuerare. Räkna med en fet gaddning på mig framöver, tjänster och gentjänster ni vet.

Besök webbplatsen.

Ny webbplats till M & D Showhorses

Jag blev nyligen klar med ett webbprojekt jag jobbat med till företaget M & D Showhorses.

Företaget jobbar med hästutbildning och ryttarutbildning samt försäljning och förmedling av hästar och ponnyer.

Jag har tagit fram designen från grunden och byggt upp den på en WordPress-plattform. Webbplatsen innehåller förutom vanligt innehåll i form av text och bild även annonshantering för häst och ponny som är till salu samt ett nyhetsflöde.

Besök webbplatsen

Billiga glasögon på nätet

Mina glasögonbågar börjar falla isär.

Jag har somnat med mina glasögon på ett flertal gånger vilket har resulterat i att de börjar tappa formen och vill inte sitta som de ska längre. Det är nog ändå dags att kolla synen igen och byta glasögon. Jag kollade runt på nätet lite efter billiga ställen att köpa glasögon. Då hittade jag OptikButiken.se som har overkligt billiga glasögon. Bågar från 395 kr inklusive glas med slipning i styrkorna Sfär +6 tom. -8. Max Cylinder 4, där passar min styrka in, kanon!

Ska man bedömma webbplatsen lite (eftersom jag ändå jobbar som web AD) så tycker jag det är en mycket bra sajt. Tydlig navigering, lätt att hitta och snabb information med möjlighet att klicka djupare om man vill ha ytterligare information. Utbudet av bågar är också bra, allt från tunna neutrala metallbågar till lite mer ”vågade” plastbågar, me like.

OptikButiken.se erbjuder hemlåning av bågar utan att det kostar något så man kan prova bågarna innan man köper, superbra tjänst. Jag hittade ett par intressanta bågar som jag ska låna hem. Vad säger du om dessa?

Hento, ser kanske lite väl feta ut på bild men jag vill se hur de ser ut på. Pris 595 kr.

Glasogonbåge: Hento Black

Leif (underbart namn by the way), retro-stuk och supertrendiga enligt mig, får se hur de ser ut på. Pris 395 kr.

Glasögonbåge: Leif Silver

Jag återkommer med bilder då jag har bågarna på när jag fått hem dem om ett par dagar.

Jag har så smått börjat jobba med annat

Så jag beställde Mobilt bredband tillsammans med en laptop. Då jag är kund hos Bredbandsbolaget med allt annat jävla skit beställde jag även mobilt bredband från dem.

Tillsammans med en laptop så att jag kan sitta i en solstolÖland och jobba. Det blev en Acer eMachine 525, är den bra eller?


Tanken var att i sommar kunna jobba var som helst. Jag har uppdrag som kräver att jag är med när och där det händer, så va fan!

Jag vet inte om ekonomin tillåter det men jag måste kunna backa upp mitt rykte som designer och vara tillgängligt ”what-ever”!

Hoppas uppdragen trillar in i den takt som de gjort hittills och att kontot backar upp denna investering.

Om det blir som jag tror så kommer sommaren bli soft som fan!

Behöver just Du hjälp med något, klicka på ’Kontakt’ uppe i menyn.

The word is: chill!

Jag vann uppdraget att göra logotypen

Mitt intresse och min profession som grafisk formgivare sträcker sig långt utanför min yrkesroll. Om ni inte redan visste det så har jag gjort logotyper till allt från bilhandlare på Öland till radiostationer i New York.

Mitt senaste alster är ett koncept till en webbtjänst för musiker kallat ”Idiot Chart”. I steg nr 1 har jag gjort en logotype och tagit fram ett koncept åt kunden. Nästa steg som jag har blivit ombedd att göra är en design för webbplatsen där tjänsten ska vara tillgänglig. Kunden finns i Holland och det är där tjänsten kommer att erbjudas i första hand men vem vet hur stort detta kommer bli. Jag är i alla fall glad att jag har fått äran att designa hela grejen.

Här är första steget, varsågod… (klicka för större bild)

Vill ni se fler exempel på vad jag har gjort och kan göra i designväg, grafisk formgivning, foto och webbdesign kan ni besöka min nyligen publicerade ’Portfolio’ SOLOREKLAM.com. Där publicerar jag saker jag gör, har gjort och kanske kommer att göra…”It’s a playground of graphic design and clay”.

Lila är det nya röda för Trygg-Hansa

När jag skulle gå in på mitt försäkringsbolags webbplats för att kolla status på en skada möttes jag av lila.

Trygg-Hansa som tidigare använt rött (troligtvis det röda ur logon) har bytt ut det röda mot lila. Kul grej tänkte jag, det känns ju lyxigt.

Eftersom jag jobbar som webbdesigner är ju det här sådana saker som jag lägger märke till medan andra inte bryr sig.

Det är dock värt att uppmärksammas tycker jag. Är det då trendigt tycker man? Nja, jo, jag tycker nog att det känns ganska fräscht. Det skulle dock vara intressant att höra resonemanget bakom valet. Förmodligen är det egentligen ingen som riktigt vet.

Se själv på www.trygghansa.se.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar