Meny Stäng

Etikett: webbproduktion (sida 1 av 2)

Mellan två jobb

Jaha, då är man mellan två jobb. Tisdag den 4 september fick jag beskedet att jag är avskedad.

Jag är egentligen inte ledsen, jo för att inte ha något jobb, men ärligt talat inte för att jag fick lämna just detta företag. Ärligt talat så mådde jag dåligt av hela den ostrukturerade grejen. Jaja, nog om det. Det är historia nu och jag blickar framåt.

Jag söker aktivt jobb men det är svårt att hitta inom min bransch känns det som (det är i och för sig svårt i alla branscher men…). Jag vill jobba med grafisk formgivning i första hand, men eftersom jag har gedigen erfarenhet av webbproduktion så kan jag tänka mig att kombinera dessa två områden, som jag gjort tidigare.

Råkar du, mot alla odds, driva just ett sådant företag där min kompetens behövs får  du gärna höra av dig. Det kan handla om en reklamfirma, mediebyrå eller kanske en tidning.
Eller vet du om ett jobb som stämmer in på ovanstående får du gärna komma med tips.

”Framåt mot nya utmaningar”, som det så klyschigt heter. ”Alltid framåt och uppåt!”

En dag i December

Vad har hänt som är värt att skriva om idag? Det får du avgöra, kära läsare.

Idag jobbade jag på förmiddagen (som oftast). Jag lade in innehåll och stylade det på en webbplats, gjorde två annonser och påbörjade ett specialdesignjobb.

När jag kom hem från jobbet hade Jenny lagat pannkakor som vi åt med sirap, marmelad och socker (inte allt på en gång givetvis, tror du vi är galna eller?).

Klockan 14.00 hade jag ett möte som var tufft men kommer betyda mycket positivt framöver.

Jag behövde lugna ner mig och samla mig efter mötet så jag gick in på Espresso House och tog en fika. Eller jag betalade ju för den, tog den inte bara, fattar du väl.

Påväg hem kunde jag inte låta bli att köpa blommor till Jenny. Hon betyder allt för mig och finns alltid där för mig i såväl medgång som motgång  och det vill jag att hon ska förstå. En blomma kan inte mäta sig men med en i taget…

Romantiskt jidder tänkte du där, så jag sparar resten att säga till den det verkligen berör.

Jodå, vi var och handlade också. Både mat och julklappar. Känner varken julstress eller julstämning men det ordnar väl till sig den 24.

IT-support

Det går inte att jobba när folk springer och ställer frågor okontrollerat hela tiden och skriker från höger och vänster. För att skapa struktur och ge mig arbetsro har jag tvingats vidta vissa åtgärder.

Så här ser det ut vid mitt skrivbord. Notera rutan.

Inspiration fick jag härifrån. Flera med mig tycker det är asroligt. Kolla in,  jag tror du tycker det också.

Mycket nöje!

En vecka

I fredags var första arbetsveckan avklarad på mitt nya jobb. Som jag skrev tidigare så trodde jag att jag skulle bli mer utmattad psykiskt än vad jag har blivit. Det har varit riktigt roligt faktiskt.


Arbetsuppgifterna är varierande vilket är stimulerande och stämningen på kontoret är bra, högt till tak om man säger så, men kul. Jag känner mig redan som ”en i gänget” om man säger så och det är underhållande att slänga käft med arbetskamraterna. Det är en av sakerna som jag saknat mest sedan jag blev av med jobbet för cirka tre år sedan.

Fan va skönt

Den här veckan blev den äntligen klar, den krångligaste webbproduktionen jag varit med om. Cirka två veckor försenat och way over budget både ekonomiskt och tidsmässigt.

Det firades med tårta och bubbel på kontoret. Alla var överlyckliga!

img_8255.jpg

Nu börjar det hända grejer

Det första som hände idag var att jag cyklade till sjukhuset för att ta prover. Det var en darrig sköterska som stack nålen i mig, men jag var inte rädd. Var det någon som var rädd så var det han.

Sedan hem för att jobba. Sedan kom Angelica på besök idag igen men eftersom jag jobbade hann jag inte vara med när hon och Jenny spelade Skipbo idag igen.

Kl 13 blev jag hämtad för färd till kontoret och där satt jag och jobbade och snackade skit till kl 16. Jag ser fler och större möjligheter.

Jauuuu, sen hände väl inte så mycket mer spännande…eller jo, det gjorde det men det får du inte veta.

Just det, en mycket långdragen produktion har nått sitt slut idag, nu återstår ”bara” publiceringen. Det har varit det jobbigaste case jag varit med om så det finns risk att det måste firas med en flaska bubbel när det är klart imorgon.

Glad jul och bred fet midsommar!

  

    
 

Monday bloody…

Vaknade skittrött, min flickvän skrattade åt mig för att jag inte kunde hålla ögonen öppna. Jag fick ändå endel gjort.

Jag var hos min psykoterapeut idag för första gången på nästan två månader. Det var skönt att få prata av mig.

När jag kom hem diskade jag vilket måste var jävligt intressant för dig att veta.

Sedan jobbade jag en stund, publicerade en webbplats och iordningställde den.

Efter det försökte jag, utan framgång, hitta hur man gör en NAS av en vanlig extern hårddisk. Om du som läser detta har några konkreta tips får du gärna skriva en kommentar.

Resten av kvällen spenderades i vanlig ordning framför tvn.

  
   

Videoredigering

Idag tog jag mig upp och iväg till ”jobbet”. Hade ett bra samtal med coacherna om planen framöver. Dags att höra med nya företag om jag kan få några provuppdrag av dem.

Hemma igen satte jag mig framför datorn igen för att jobba med ett ”hobbyprojekt”. Idag stod videoredigering på schemat tillsammans med mycket annat. Jag är nöjd med den stora variationen i min profession. Kul med multitasking också, idag använde jag två datorer samtidigt till och med. Lite onödigt kanske men jag behövde kraften.

Vad hände mer idag då? Jo, vi tvättade. Bland annat de nya sängkläderna vi köpte för nån vecka sedan. Skoja inte att de är sköna alltså. Snygga också, eller hur?

  

  

 

 

En onsdag

Eftermycket ångest igår var det dags för en ny dag. På mitt låtsasjobb igår stötte jag på ett problem som jag inte kunde lösa, vilket gav mog ångest, men igårkväll smällde det bara till i huvudet och jag kom på precis hur jag skulle göra.

När jag satte mig framför datorn idag kände jag mig självsäker och på bara några minuter var problemet löst. Sen stötte jag visserligen på ett nytt problem men vet du vad, jag löste det också. Ibland blir jag imponerad av mig själv och hur jävla bra jag är. Det gäller att komma ihåg de stunderna när nästa problem dyker upp. Bara för jag kände att jag hade ett sånt flow lyxade jag till det med en extra feature på webbplatsen jag jobbar med. Ni vet sånt man gör bara för att man kan. Snart är allt färdigt och då ska ni självklart få se vad det är jag jobbat med så ni också fattar hur jävla grym jag är.

 

Eftersom jag dragits med en förkylning i drygt en månad nu och en jävulsk hosta som inte vill gå över hade jag bokat en tid på hälsocentralen idag. Läkaren undersökte mig men hittade inget fel, men eftersom jag har feber, ont i huvudet och att hostan sitter kvar tog hon prover på något som jag varken kommer ihåg eller kan uttala. De körde i alla fall ner en tops i halsen på mig så jag höll på att spy (jag gjorde inte det som tur var). Om de hittar något hör de av sig annars är det lugnt. Hostan beror antagligen på att min strule tagit skada av infektionen i kroppen, men går det inte över om två veckor ska jag söka igen, sa läkaren.

 

Hemma har jag varit flitig också. Jag har städat i klädkammaren, tvättat och planterat om lite uteväxter. Vi har satt melonkärnor som växer så det knakar. Jag fick laga en ampel också, tur att jag är så kreativ, eller hur? Med borrmaskin och ståltråd löser man det mesta. Vi har inte hängt upp den än, men du ska få se imorgon.

 

Ny webbplats producerad av mig Black Diamond Tattoo & Art

Häromdagen blev den klar, tatueringssajten, Black Diamond Tattoo & Art’s nya webbplats.

Jens önskan var en mörk, ond och mordbid design. Jag slog huvudet på spiken och han blev överväldigad.

Jag är mycket stolt att presentera tatueraren Jens Olsson’s nya webbplats www.blackdiamondtattoo.se.

www.blackdiamond.se

På webbplatsen kan ni förutom att läsa om tatueraren titta på bilder i galleriet som visar vad killen går för. Får jag säga det själv så tycker jag att han är Kalmars bästa tatuerare. Räkna med en fet gaddning på mig framöver, tjänster och gentjänster ni vet.

Besök webbplatsen.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar