blogg.jespernilsson.se

Jag jobbar som merchandiser

2024-04-19 20:12 | Jobb

Jag är merchandiser, men vad fan gör en sån? En merchandiser jobbar i butik med att plocka varor, fronta, bygga och underhålla exponeringar m.m. Jobbet görs på uppdrag av specifika leverantörer som vill ha hjälp så att deras produkter presenteras snyggt i butiken. Detta för att produkterna ska presenteras på rätt sätt och få de att sälja mer.

En merchandiser kan även arbeta i en och samma butik och har då hand om särskilda exponeringar och skyltningar. Då handlar det inte om specifika varumärken utan om att butiken ska framhäva vissa varor på ett för kunden tilltalande sätt.

I mitt jobb åker jag runt i olika butiker på uppdrag av olika leverantörer för att ta hand om deras produkter och synlighet. Det blir mycket bilresor men jag älskar jobbet och det är roligt att se olika besöker och träffa olika människor. Ibland dyker det även upp säljuppdrag och undersökningar i butik, så kallad ”store-check”.

Jag har jobbat för till exempel Coca-Cola, Carlsberg, Orkla, Celsius och RedBull. Nu jobbar jag för bland annat Santa Maria, Future Eyewear, Spira Blommor, Plivit Trading samt plockar lösgodis från Smått & Gott och naturgodis från Pick & Mix.

Med andra ord ett mycket omväxlande jobb där man får många spännande uppdrag hela tiden.

Nu vet du vad en merchandiser gör.